Прапануем на майскія святы прыгатаваць класічныя беларускія дранікі. Але не зусім звычайныя!
Па-першае, для дранікаў нам спатрэбіцца бульба. Бульбіны чысцім і шаруем на цёрцы для дранікаў ці выкарыстоўваем кухонную тэхніку. Адну цыбуліну трэба насекчы дробна або перацерці на той жа цёрцы. Дадаем адно курынае яйка, соль і спецыі дасыпаем па гусце. Цяпер кладзём дзве сталовыя лыжкі смятаны. Усё старанна перамешваем і дадаем муку.
Для фаршу мы возьмем курыныя сцёгны «Вітконпрадукт». Гэта сакавітае мяса – тое, што нам і трэба! У фарш дадамо зеляніну і насечаную цыбулю, цяпер солім і змешваем.
Патэльню змазваем сланечнікавым алеем, добра разаграваем і выкладваем прыблізна чарпак бульбянога цеста, акуратна размяркоўваем лыжкай па ўсёй патэльні. Бульбяны блінец хутка зарумяніцца. Двума лапаткамі перавярніце яго. Зараз гэта самы сапраўдны залацісты дранік!
Калі ўзнікаюць складанасці і дранік ірвецца, дадайце яшчэ трохі мукі ў цеста. З шасці бульбін ў нас атрымалася сем вялікіх дранікаў.
Пачакаем пакуль трошкі астынуць. Цяпер кладзем фарш на дранік тонкім пластом, так будзе лягчэй закруціць яго. Заварочваем у рулецік і складаем ў форму. Яе можна перад гэтым змазаць алеем або заслаць фальгой ці паперай для выпечкі. Калі ўсе рулеты будуць гатовыя, нам зноў спатрэбіцца фальга або папера для выпечкі, каб закрыць іх зверху.
Адпраўляем у разагрэтую да 180 градусаў духоўку хвілін на 20 каб запекся фарш. Цяпер змазваем смятанай і пасыпаем зверху нацёртым сырам. Не зачыняючы зверху бляху пакінем у духоўцы яшчэ хвілін на дзесяць.
Усё, сябры, гэтыя дарагія сэрцу дранікі гатовыя. На стол іх ставім са смятанай і зелянінай. Ежце так, як вам падабаецца! Любімая страва па-новаму выглядае проста выдатна, хоць на святочны стол!
Чытайце таксама:
Этот пирог сделает ваш праздничный вечер. И главное – он не отнимет много времени и денег
Удивите семью на выходных французским пирогом: Киш с курицей, грибами и брокколи